Flag Nepal
Flag Nepal

 

Home Voorbereidingen Week 1 Week 2 Week 3 Week 4

 

 

gosainkund sadhus gosainkund lake Kathmandu, Swayambhu Nepal, gosainkund

 

 

 

 

Nepal het dak dan de wereld

 

  • Gevangen tussen Tibet ( China is de bezetter) en India, In het noorden de Himalaya en in het zuiden De Terai, Nepal is een staat die bijna niet te veroveren is. Tot in de jaren 60 van vorige eeuw was malaria in het zuiden een natuurlijke hindernis, door betere verdelgings middelen is malaria in het zuiden bijna verdwenen. In het noorden ligt de Himalaya met meerdere toppen van  meer dan 8000m

  • Als je Nepal zegt denk je aan de Everest, maar het land heeft veel meer te bieden dat dat. Het is nu de derde keer dat we naar Nepal gaan en ook deze keer staat de Everest rerio niet op het lijstje. We gaan naar Gosainkund, Langtang en Helambu een streek in Napal die weinig toerisme kent maar zeker mag gezien worden, de bergen van 8000m zijn er niet, maar ook geen massa toerisme. Het hoogste punt is de Laurebina la pass met zijn 4610m niet meteen  hoog of spectaculair maar toch de moeite en zeker als de pas besneeuwd is.

  • Zes jaar geleden toen we voor de eerste keer naar de bergen trokken hebben we Langtang gedaan, het was toen de bedoeling om via Gosainkund terug naar Karhmandu te komen. Maar na enkele dagen stappen wisten we al dat dit voor een volgende reis zou zijn. Een tocht door de Himalaya is geen strand wandeling, vooral de hoogte en het tekort aan zuurstof was voor ons nieuw maar zeker niet te onderschatten.

  • Dus we zijn er terug om onze tocht van toen verder ter zetten. Fysiek zijn we minder voorbereid dan de vorige keer, maar mentaal en vooral na onze vorige tocht Annapourna round kennen we de Himalaya iets beter dus: het moet lukken.

 

 

Kathmandu, sadhu