cambodia
cambodia

 

Home route Week 1 Week 2 Week 3 Voorbereidingen

De link naar de foto's is in orde

 

cambodia Mekong/ Ratanakiri Cambodia Ruby/ S21 cambodia Bayon/ Ta Prohm cambodia Happy Pizza/ Tarantula Cambodia Killing fields/ Mondelkiri

 

Cambodia 2010

  • Cambodia tempels van Angkor Wat maar ook de gruwel van Pol Pot."Daar hebben de meeste mensen wel ooit iets van iets van gehoord"

  • Cambodia een droombestemming, velen hebben er schrik van. "Er zijn steden in Belgïe waar ik s'avonds niet op straat zou lopen". Na drie weken Cambodia heb ik mij niet een keeg zeg ik nog altijd het zelfde: Belgie heeft steden die gevaarlijker zijn.

  • Cambodia het perfecte land voor cultuur en natuur.

  • Angkor Wat mag gerust een van de 7 wereldwonderen zijn. De site met tientallen tempels is niet zoals de piramiden van Giza t'is gewoon anders maar even indrukwekkend.

  • Pol Pot is een ander verhaal hij was aan de macht van 1975 tot 1978. Onder zijn bewind zouden anderhalf tot twee miljoen Cambodianen zijn omgebracht, ongeveer eenvijfde van de bevolking

  • Dit is mijn tweede reis naar Cambodia ben er ooit geweest in 2002, dus een tijdje geleden denk niet dat het veel veranderd is, maar je weet nooit. Het is dus wel veel veranderd, Siem Reap nu twee miljoen bezoekers dat is vier keer zoveel als toen. Er is ook een Boom van kinderen, maar dat komt omdat er een generatie weg was tijdens het regieme van Pol.

  • Mijn leven wel serieus veranderd, deze keer ga ik alleen op reis. Heeft zeker voordelen maar ook veel nadelen, maak er mij geen zorgen in ga der gewoon van genieten. Drie dagen fietsen in Angkor dat zou ik vroeger niet gedaan hebben, nu wel is totaal anders je geniet er veel meer van en komt op plaatsen waar ze met de brommer nier komen. Maar als je naar het toilet moet in een busstation met pak en zak, dat kan wel een probleempje zijn.

  • Cambodia heeft:" gold mines; gem mines and land mines".Vooral die laatste... Heb enkel de gem mines gezien in bokeo, na jaren op reis in Azië is het mij toch gelukt om te zien hoe ze de edelstenen boven halen.

 

Ta Phrom cambodia