Home page

 

  • Na onze eerste reis naar Zuid Oost AziĆ« hadden we direct gezien dat kinderen op afgelegen plaatsen gewoon niets hebben.

  • Het begon met terplaatse iets te kopen en dan weg te geven aan de mensen . Tot we in 2003 voor de eerste keer naar Nepal trokken en Betty ons vroeg om kleren mee te nemen voor de kinderen in Nepal. Betty werkt al jaren voor een reisbureau als gids in nepal en komt altijd in afgelegen plaatsen war de kleren verdeeld worden onder de plaatselijke bevolking.

  • Twee jaar later trokken we terug naar Nepal en hebben toen een extra drager genomen om 25kg kleren te dragen voor de kinderen die helemaal niets hebben. Sommige kinderen hebben helemaal geen kleren en lopen in hun blootje rond.

  • Het noorden ven Vietnam is niet beter kinderen lopen er veel zonder broekje omdat ze maar eentje hebben. Na een plasje wordt het een beetje gedroogd en dan dragen ze het gewoon bindenste buiten.

  • Met Thailand hebben al altijd een speciale band gehad dit komt doordat Peggy haar vader er jaren gewoond heeft. Vooral op Ko Phi Phi voelen we ons thuis daar kennen we veel mensen die we leerden kennen na Tsunami. Zowel onderwater als boven water hebben we ons steentje bijgedragen om het eiland terug leefbaar te maken. De eigenaar van Papaya restaurant was een van de medewerkers om het eiland terug op te bouwen. Bijna alle kinderen van Ko Phi Phi verblijven bij familie in Krabi omdat er op Phi Phi geen school is. Ook zijn vrouw is geregeld in Krabi bij hun kinderen en zij verdeeld de kinderkleren die wij ieder jaar menemen naar Ko Phi Phi.

  • In China is het nog het ergste van allemaal. Op een hoogte van 4100m hebben we nomaden ontmoet die met hun kudde yak's van de ene plaats naar de andere trekken. De kinderen hun kledij is zeken niet aangepast aan het klimaat, toen we wilden vertrekken was alles dichtgesneeuwd met een tapijt van 20cm sneeuw.

  • Wij willen nog eens al onze vrienden en kennissen bedanken voor de kleren die ze met ons hebben meegegeven. Voor velen onder ons zijn versleten kinderkleren niets waard aan de andere kant van de wereld is het net anderom.

 

 

Foto's genomen in Nepal

 

Nepal Annapurna round

Nepal Annapurna round

Nepal Annapurna round
Nepal Annapurna round

Nepal Annapurna round

Foto's genomen in Vietnam

Vietnam Sapa Vietnam Sapa

Vietnam Sapa

Vietnam Sapa
Vietnam Sapa

Vietnam Sapa

Vietnam Sapa

Vietnam Sapa
Vietnam Sapa Vietnam Sapa

Foto's genomen in Thailand

Thailand surin local Thailand surin local
Thailand surin local

Foto's genomen in China

China Tagong_01 China Tagong_02
China Tagong_03 China Tagong_04
China Tagong_05 China Tagong_06
China Tagong_07 China Tagong_08
China Tagong_09
China Tagong_10 China Tagong_11
China Tagong_12 China Tagong_13
China Tagong_14 China Tagong_15
China Tagong_16